Irlanninsetterit
Etusivu
-----------
Uutisia
Koti
Kenneli
Pentueet
Galleria
Rodut
Tulokset
Yhteystiedot
Linkit

Flamefield's pentueet

 

Kennelimme kasvattamat pentueet ovat pohjautuneet pääsääntöisesti pohjoismaisiin verilinjoihin joissa on ollut ripaus ns. "jenkkiverta". Jenkkiverta on alunperin tuotu Norjaan -80 luvun puolessavälin antamaan sinne uutta potkua sikäläiseen irlanninsetterikantaan. Yhteistyötä olemme tehneet lähemmin kennel "US" Norjasta ja Ruotsista kennel Tärnafjällen's kanssa. Irlanninsetteriharrastus on vienyt meidät mukanaan täysin "rinnoin" kuten tavataan sanoa ja olemmekin tavanneet paljon asialleen vihkiytyneitä harrastajia ympäri maailman mm. Uusi-Seelanti, Australia, USA, Saksa, Skotlanti, Irlanti sekä pohjoismaat ovat olleet avoinna vaikutuksillemme kasvatustyössä.

Flamefield's April seisoo majatalo Karhumäen pihassa fasaania.

Ensimmäinen A- pentue on suunniteltu linjassa Fowlers kennelin menestystä niittäneisiin Fowlers Tex ja Fowlers Aba veljeksiin, jotka tulevat vahvasti esille kummankin vanhemman emän INT&FIN MVA Ballynawn Yasminen ja S&FIN MVA Wingbeat Baileyn taustoilta. Fowlers kennel on varmasti suomen tunnetuin käyttöverta omaavista kenneleistä rodun harvojen kasvattajien joukossa. Samaa linjaa on Fowlerssin ohella jatkanut Suomessa mm. Wild Nellys kennel.

Flamefield's Butterfly & "US" Orkan tapasivat Kongsbergissä keväällä 2006

B - pentue on enemmänkin linjattu juuri norjalaisen "US" kennelin käyttämiin jenkkikoiriin ripauksella tuttua ja turvallista Fowlers verta. Fowlers Tex ja Aba tulevat kummankin pentueen vanhempien takaa. "US" Patrice ja S&FIN MVA Wingbeat Bailey ovat aavistuksen linjassa niin Fowlers kuin "US" kenneleiden puolelta. Pentueen kaksi narttua Beretta ja Butterfly ovat saavuttaneet käyttökokeista AVO 3. tuloksen, lisäksi Butterfly sijoittui Kultamaljassa toiselle sijalle.

 

C - pentue käsittää ainoastaan yhden pennun joka on ns. vahinkoastutuksen tulos. Bailey pääsi astumaan Patricen kun olimme käymässä KKK-HHS:n vuosikokouksessa Oulussa. Palatessamme kokouksesta olivat koirat tyytyväisen näköisinä yhdessä joskin kriittisiksi lasketut päivät pitivät olla jo ohi. Niinhän sieltä kuitenkin lasketun ajan myötä putkahti Casper poika tähän maailmaan, joskin sama aikaisempi yhdistelmä oli jo näyttänyt positiivisia otteita metsällä.

 

D - pentuetta suunniteltaessa oli oikeastaan päällimmäisenä tarkoituksena saada uutta ja tervettä verta Suomeen jo käytössä olevan materiaalin rinnalle. Pentueen emä "US" Patrice astutettiin Norjassa Rödlien's Zeuksella joka oli jättänyt jälkeläisiinsä hyvän metsästysinnon lisäksi myös sen ajan parhaimmat HD vapaudesta kertovat indeksit. Niinpä sitten myös mekin päätimme kokeilla jo hyväksi todettua urosta. Astutus tapahtui mielestäni muutaman päivän myöhässä ja niin se sittten jäikin kaikkien harmiksi tyhjäksi. Samalle suunnitelmalle saatiin uutta vahvistusta kun kuulin että Zeuksen poika olisi Kalixissa ja ehkä myös käytettävissä narttuumme. Skillevollens G-Boss oli heti ensi silmäyksellä mielenkiintoinen koira sillä taustoilta löytyi myös irlannin verta Moanruad taustoineen. Lisäksi kuulimme ruotsalaisilta ystäviltämme että Boss on erinomaisen metsästysveren omaava uros jolla on myös kokeista näyttöä. Suunnitelma laitettiin käyntiin koska Zeus oli jo ehkä liian iäkäs emmekä halunneet ottaa samaa riskiä epäonnistumisesta astutuksen suhteen. Boss teki meihin miellyttävän vaikutelman jo heti ensi tapaamisesta alkaen. Astutus onnistui ja pentue syntyi aikanaan. Pennut joutuivat kokemaan kovia sillä Patrice menehtyi munuaisten lopettaessa toimintansa pentujen ollessa neljän viikon ikäisiä. Se oli raskas isku meille kaikille, olihan Papi meidän mielestämme *joker* kaikin tavoin ja mielestämme vahvassa kunnossa. Skillevollens G-Boss saavutti vuonna 2007 S JCH & UCH arvon.

 

E - pentueemme on suunnitelmiltaan Katariina Roihan (kennel Ailigaslammen) käsialaa joskin emänä kasvattimme Flamefield's Beretta ja isänä pohjoismaissakin mainetta kerännyt N&FIN KVA Douedal's Irwin. Katariinalla on jo suunnitelmat pentueesta Ailigaslammen kenneliin jääneelle Evitalle. Pentue on suunnitteilla keväälle -09 ja uroksena Skottituonti Rushfield Finn .

Flamefield's Enya & Helkky kesäisellä järvellä keskisuomessa.

F - pentue perustuu "US" kennelin ja sen yhden ehkä parhaimman uroksen "US" Zimbadin jättämään erinomaiseen tulokseen Norjassa ja juuri linjasiitosta käyttäen. Narttuna yhdistelmässä on kasvattimme Flamefield's Begi jonka omistaa Hannu Kangas.

 

G - pentue perustuu Jukka Kurttilan omistaman Flamefield's Butterflyn käyttöön ja siten myös taustalta löytyy jo edellisessä F - pentueessa esiintynyt "US" Zimbad käyttämämme uroksen N JCH "US" Orkanin isänä. Yhdistelmä josta pentueen isä N JCH "US" Orkan on peräisin, on uusittu jopa kolme kertaa Norjassa. Norjassa pentueet ovat onnistuneet aivan erinomaisin tuloksin niin terveyden kuin käyttöominaisuuksienkin puolesta. Orkan on lisäksi saavuttanut N JCH tuloksen ollessaan vain hivenen yli kahden vuoden vanha joten varhaiskypsyyttä se ainakin on osoittanut. Pentueen nartuista Gitta ylsi arvostetun Kultamaljakilpailun finaaliin 2007 syksyllä.

 

Pentueiden lisäksi omistamamme uros S&FIN MVA Wingbeat Bailey on ollut kosiomatkoilla Norjassa & Ruotsissa. Näistä pentueista on tullut muutamia koiria myös Suomeen. Kuuluisimmat jälkeläiset lienevät KM-03 Tärnafjällen's Bruce Springsteen Suomessa sekä N JCh "US" Tornado Norjassa.

Nartullamme "US" Laralla on lisäksi kaksi pentuetta N JCH M-08 Valeheija's Killakeen kanssa Norjassa 2007 ja 2008. Uros "US" Hessu on kotiutunut ensimmäisestä yhdistelmästä Kemijärvelle Vainioiden perheeseen ja uros "US" Bodyguard jälkimmäisestä Söderkullaan Kettusten perheeseen.

 

Wingbeat Baileyn poika KM-03 Tärnäfjällens Bruce Springsteen "toijjii" peltomaisemassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© Kennel Flamefield's
Designed by Markku Hakuli