Irlanninsetterit
Etusivu
-----------
Uutisia
Koti
Kenneli
Pentueet
Galleria
Rodut
Tulokset
Yhteystiedot
Linkit

Flamefield's

Flamefield's Butterfly näyttää jo nuorena luontaiset viettinsä.

Kennel Flamefield's tarina alkaa vuodelta 1985 jolloin ostin ensimmäisen punaisen irlanninsetterinartun nimeltä Merikyllin Muffe. Muffen elämä oli valitettavasti lyhyt, koska se loukkaantui auto-onnettomuudessa 1987. Näin jouduimme päästämään sen autuaammille metsästysmaille onnettomuuden aiheuttamien vaivojen vuoksi vuoden 1988 keväällä. Muffella oli kuitenkin joitain hyviä metsästys ominaisuuksia jotka rohkaisivat kokeilemaan jatkossakin irlanninsetteriä metsästyskaverina. Niinpä noin vuoden verran haimme ja odottelimme uutta pentua jonka vanhemmat olisivat varustettu hyvillä metsästysominaisuuksilla. Noihin aikoihin Suomessa ei ollut vuosittain kovinkaan monia hyviä pentueita joilla olisi ollut myös hyvät metsästysominaisuudet molemmilla pentueen vanhemmista. Keväällä 1990 vihdoin syntyi pentue, jossa molemmilla vanhemmilla oli myös näyttöä rodunomaisista metsästykokeista. Narttupentu nimeltä Ballynawn Yasmine syntyi 08.03.1990 Ahti Heikan kennelissä. Ahti oli luvannut kasvattaa pentueen kennel Ballynawnin nimiin yhteistyössä kennelin omistajien, Minna & Steve Fairhurstin kanssa. Ahti sai oman Douedal's kennelnimensä samoihin aikoihin. Yasmine oli meidän ensimmäinen yhteinen metsästyskoiramme, jolla oli myös selkeästi hyvät metsästysominaisuudet. Yasmi sai erinomaisia palkintoja koiranäyttelyissä sekä rodunomaisissa metsä- ja kenttäkokeissa, joskin se myös samalla opetti minua kanakoirametsästykseen ja sen saloihin. Yasmista tuli Kansainvälinen ja Suomen Muotovalio sekä Flamefield's kennelimme ensimmäisen pentueen emä. Flamefield's kennelin A-pentue syntyi 15.05.1996, käynnistäen kennelimme toiminnan. Yasmine oli 13,5 vuotta vanha jäettäessään meidät ja muut koiramme jatkamaan maallista vaellustamme.

 

Kennelnimemme Flamefield's syntyi aikoinaan vieraillessamme hyvien ystäviemme luona pohjanmaan suurilla lakeuksilla. Silloin ymmärsin metsäisten ja avoimien maiden eroavan kovastikkin toisistaan. Meillä ei ollut samanlaisia kenttiä, peltoja kuin heillä oli? Setterithän olivat alunperin jalostettu kuitenkin kenttäolosuhteisiin ja suurille tuntureille... hmm.... Miten voisimme toteuttaa vaatimuksen myös kennelnimessämme? Meillä ainut suuri "kenttä" oli taivas jolla leikittelevät aurinko, kuu ja tähdet. Tähdet... Yes, tähdet ovat öisellä taivaallamme useinkin yhdessä revontulien kanssa valaisten öisen lapin taivaan tarunhohtoisella tavallaan. Meidän peltomme olkoon lapin yötaivas kera revontulien. Kennel Flamefield's sai nimensä 1990 viitaten liekkeihin jotka leimuavat kirpeinä pakkasöinä pohjoisella taivaalla.

Kasvatustyössä noudatamme SKL:n ja rotujärjestö KKK-HHS:n antamia määräyksiä ja suosituksia. Toivomme onnistuvan tehtävässämme säilyttää punainen irlanninsetteri sopivana sen alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa unohtamatta terveyttä ja rodulle ominaista ulkomuotoa, samalla tarjoten metsästäjille vertaansa vailla olevia metsästyshetkiä rotumme parissa.

Pentueet olemme lähteneet nimeämään aakkosjärjestyksessä, koska se tuntui olevan vallitseva käytäntö aloittaessamme kasvatustoiminnan irlanninsettereiden parissa. Kennelimme nimeä ovat käyttäneet kaksi kasvattiemme omistajaa jolloin heillä ei vielä ollut omia kennelnimiä käytössään, pentueet E & G. Tämän lisäksi vuonna 2007 sekä 2008 syntyi "US" Larallemme pentueet joka on rekisteröity Norjaan "US" kennelin alle.

A - pentue, B - pentue, C - pentue, D - pentue, E - Pentue, F - pentue, G - pentue,

Flamefield's Aleksi tunturissa --90 luvun lopulla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© Kennel Flamefield's
Designed by Markku Hakuli